Мени навигације страница

Александар Снегић

срећа

Стрпљење је мана или врлина? Ко зна одговор, нека га пошаље некоме, било када и било како. Ако је сигуран у свој одговор, некада ће добити потврду, без обзира на избор тачног или нетачног, без обзира на време повратка информације.

Пре него што изабереш, мораш имати у виду тежину радње која се извршава да би до стрпљивости као особине стигао. Мораш бити свестан да си у чекаоници. Велики део свог времена тамо и проводиш.

Ево пример девојке на овој фотографији која чека трамвај. Може да буде срећна док чека и гради свој одговор у правцу стрпљивости као врлине. Само су јој потребни одговарајући фактори који деформишу постојање времена. У том случају, чекање постаје забава, задовољство или уживање. Тада је чекање неприметни инструмент за лако постизања још једне човекове врлине.

Постоји у већини случајева и други, тежи облик. Немаш фактор деформисања времена. У том случају, што пре почнеш са акцијом пре ћеш изаћи из чекаонице. Било како било, додатни фактор, деформисање времена или акција су пресудни за корак даље. Ако немаш ни једно ни друго, онда сигурно бираш одговор под а).

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *