Мени навигације страница

Александар Снегић

О клину виси…

Друга Дигитална Изложба

Фронтално, дводимензионално и геометријски разбацано, тако бих можда могао да почнем са описом ове серије од 27 фотографија насталих у једном дану. Игра облика, рељефа малтерисаног зида и сенки за мене су одлична комбинација елемената који се претапају из реалног у апстрактно и из стационарног у практично. Дедин алат, прибор и разни радионички предмети, висе о клину једне мале просторије и претварају тај простор у велику галерију вишенаменског облика. О клину може да виси фотографија, слика, платно, пушка, али исто тако и разни други предмети, рецимо приказани  на овој дигиталној изложби. Сваки предмет у стварности је својеврсни изложбени експонат и у тој улози он добија своју тродимензионалност.
О клину виси је и нека врста идеје да на клин можемо поставити било какав облик прилагођен висећем положају и он аутоматски постаје предмет изражајног или чак апстрактног. Сам тај висећи чин, односно одупирање гравитацији, представља корен ауторове идеје. Вероватно би већина данашњих савремених уметника овде користила појам инсталација.

Према томе, дедине инсталације су дигитализоване, упресоване, заробљене у фото-сензору и тако спремне да буду део моје самосталне, друге по реду Дигиталне Изложбе.

септембар 2010.            Александар Снегић

Погледај изложбу