Мени навигације страница

Александар Снегић

Јагоштица, још једно село на самрти

Прва Дигитална Изложба

Пројекат Јагоштица, још једно село на самрти је реализован јула 2008. године у сарадњи са Институтом Славистике Варшавског Универзитета, чији је студент, госпођица Анна Свенђол (Anna Swędzioł) била на челу пројекта. Село Јагоштица је смештено уз ивицу кањона Дрине, на планини Тари. Поред статистичког прикупљања и обраде података,  истраживачкој целини пројекта придодати су аудио записи и фото документација са терена села. Управо та два аудио и фото елемента чине засебну целину која је спремна да покаже људима у градској средини проблеме са којима се суочава село у планинским крајевима. Изложба фотографија је приказана јавности 2008. године у зрењанинском клубу `Клупче` а планирано је постављање изложбе на Институту Славистике у Варшави.
После готово две године, долазим до идеје да ипак ову изложбу претворим у потпуно дигиталну и да то буде званично прва дигитална изложба на овом сајту. Кроз око 13 минута аудио-визуелног приказа имаћете прилику да чујете аутентичне снимке из Јагоштице и да погледате фотографије повезане са тонским записом.
Желим овом приликом да поздравим све који су на било који начин учествовали и сарађивали на овом пројекту, као и све вас који сте дошли на ово интернет место.

август 2010.            Александар Снегић

Погледај изложбу