Мени навигације страница

Александар Снегић

Варшава кроз призму примитивизма

Четврта Дигитална Изложба

Кроз Варшаву од априла до октобра или Варшава кроз призму примитивизма је изложба у којој аутор покушава да искористи одбачене и заборављене фотографије, које су се скривале по разгранатим структурама фолдера. Наизглед естетски занемарене у појединачној форми, сабране и провучене кроз призму заједничке теме, ове фотографије нам дају приказ потпуне слике Варшаве из угла крајњег корисника, односно конзумента овог града.

180 је туристичка линија, која је послужила да се у ову изложбу насели појам покрета, односно динамике. Све остало је препуштено случају. Чак је и веверица успела да изненади својим скоком земља-дрво.

Развој примитивизма, као можда једне посебне дисциплине у техници фотографије, није на овој дигиталној изложби у потпуности приказан нити реализован. Од 41 фотографије, закључно са сиреном у мрежи, аутор издваја само пет примитивних фотографија које су носећа конструкција ове изложбе, и тако скреће пажњу на појаву примитивизма, који добија све већу популарност код нас али и у свету.

Четврта Дигитална Изложба аутора Александра Снегића захтева од Вас да издвојите мање од 5 минута, да укључите звучнике, и храбро кренете на један примитивни круг по Варшави.

март 2011.    Александар Снегић

Погледај изложбу