Мени навигације страница

Александар Снегић

Развијање црно-белих негатив филмова (припрема хемикалија)

Промоција књиге:

Развијање црно-белих негатив филмова (припрема хемикалија)

 

Ова књига заправо представља први део, односно увод у једну врло обимну и давно заспалу тему која носи чак помало  мистериозни  назив: Мрачна соба. Сајт СнегФотографија је постао један од ретких фото сајтова у Србији који је на српском језику, па пошто ето на мени као аутору остаје да будем носилац тог терета, онда неће бити тешко да натоварим још један кофер са налепницом: Развијање црно-белих негатив филмова.

Све на једном месту, у форми минимализма, у делу књиге Припрема хемикалија можете да пронађете рецепте, потребне хемикалије и начин припреме купки које су потребне за развијање црно-белог негатива. Идеја је потекла из личне потребе да се има један мали подсетник на једном месту, са основним упутствима. Наравно, можете и данас купити готов развијач и фиксир у течном или прашкастом облику, али врло лако и једноставно можете сами све замешати.

Треба напоменути и да постоји небројено много рецепата и да временом сваки фотограф осмисли и прилагоди сопствени рецепт који одговара његовом стилу. Овде су дати они основни кораци, јер ипак је тема успавана, па у овом покушају реанимације већина нас поново изгледа или се осећа као почетници.

И на крају, могу само да додам речи једног мог пријатеља који каже да у фотографији, исто као и у љубави, има више хемије него уметности.