Мени навигације страница

Александар Снегић

Jugoexport

Jugoslavija u Srbiji nikada neće umreti. Održavaće je u životu Yugo 45 i svi vozači koji i danas pišu i govore srpskohrvatskim jezikom. Ima i onih koji i dalje sebe svrstavaju i zaokružuju kao Jugoslovene. Za sada ne postoji sistem koji bi takvo stanje promenio, ali bi bila dobra ideja da se baš u ovoj zgradi napravi kancelarija za exportovanje Jugoslovena u neku drugu, postojeću kategoriju.

*Yashica Electro 35 GSN, Yashinon dx 1,7/45, fujicolor super HG 100, exp 04/1993.

5 Коментара

 1. Zašto promeniti takvo stanje?

  Ne bih pisao sada ovaj komentar da nisam noćas imao prekognitivni san u kom smo se posvađali upravo oko Jugoslavije. Ja ne volim da se svrstam ni u kakvu kategoriju, pa ni u „nesvrstane“.

 2. Ne bih ni ja postavio ovaj članak da nisam znao šta si sanjao prošle noći, a u tvojim snovima leži i odgovor na gore postavljeno pitanje.
  Iako sebe ne svrstavaš ni u jednu kategoriju, snovi odlično kategorizuju. Čim postoji suprotstavljeno mišljenje, onda postoji i podela na jednu i drugu stranu, odnosno, kategoriju. A pošto su snovi deo tebe, onda si ti ipak sebe na neki način svrstao.
  U prirodi je čoveka da stvara kategorije u koje se rado raspoređuje, pa je jedna od tih i propala Jugo kategorija.
  Na sreću, sve čovekove kategorije su slabe i nestabilne, dok kategorije koje u prirodi vladaju nezavisno od čoveka, predstavljaju postulate empirijskog shvatanja sveta. Energiju možemo samo menjati iz jednog oblika u drugi, kao što čovekove kategorije menjamo iz jedne u drugu. Razlika je samo što čovek može kategoriju da izmisli ni iz čega, a isto tako i da je uništi, dok energiju samo menja i uživa.

 3. јер Југославија
  или Yugoslavija
  је посебно погодна за

  е к с п о р т

 4. Našao sam jedan dobar plakat za svrstavanje: http://www.zavodbig.com/wp-content/uploads/2011/09/Petra_Bukovinski_SI.jpg, na njoj nema Jugoslavije. Petra Bukovinski, posterfestivalljubljana.org

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *